Medicinske kompressionsstrømper

Flotte medicinske kompressionsstrømper online af højeste kvalitet! Køb din kompressionsstrømpe af os på Butik21! Vores helsebutik på nettet tilbyder medicinske støttestrømper til gode priser med nem bestilling og hurtig levering. 

Alle kompressionsstrømper der kan bestilles er på eget lager og sendes omgående. Bestillinger som foretages før klocken 16 sendes samme dag. Leveringstid 2-4 dage.

Klasse 1
Middel kompression
Klasse 2
Hård kompression

Medicinske kompressionsstrømper hos Butik21

Vores medicinske kompressionsstrømper fås som knæstrømper, som lårlange selvsiddende stay-ups og som strømpebukser. Alle modeller fås også med enten åben eller lukket tå. Indenfor sygeplejen bruges ofte kompressionsstrømper med åben tå, for at man nemt skal kunne følge med i patientens blodcirkulation. Kompressionsstrømper med åben tå også er praktisk, hvis du har lidt længere fødder end gennemsnittet, eller hvis du bare ikke vil have tryk over tæerne.

Kompressionsstrømper følger fastsatte kompressionsklasser i overensstemmelse med europæisk standard. Kompressionsklasse 1 har en kompression på 15-21 mmHg (forkortes sommetider ccl 1) og kompressionsklasse 2 har en kompression 23-32 mmHg (forkortes ccl 2).

I USA er klasserne en smule anderledes: 15-20 mmHg for klasse 1 og 20-30 mmHg for klasse 2. Derfor har mange af Jobst støttestrømper denne kompression. De stadig kan fint bruges, også når kompressionsstrømpen er lægeordineret.

Kompressionsstrømper bliver somme tider kaldt medicinske støttestrømper eller medicinske kompressionsstrømper. De fås i kompressionsklasser fra 1-4. Klasse 2 og derover må kun bruges efter lægens anbefaling. Hos Butik21 finder du kun strømper med kompressionsklasse op til klasse 2, da det ikke er forsvarligt at sælge strømper med højere kompression over nettet.

Er du i tvivl om hvilken modeltype der er bedst til dig, så tal med din læge. Mangler du bagefter vejledning til at finde den nøjagtige størrelse, er du mere end velkommen til at kontakte os på info@butik21.dk.

Få styr på forskellen mellem støttestrømper og medicinske kompressionsstrømper

I daglig tale bruges betegnelserne støttestrømper og kompressionstrømper ofte i flæng. Det kan være forvirrende, især hvis du står og skal købe det rigtige til lige netop dit behov.

Fælles for støttestrømper og kompressionsstrømper er, at begge strømpetyper skaber et tryk om benet, der presser musklerne og veneklapperne i benene sammen. Det forbedrer blodets tilbageløb til hjertet og transporten af væske gennem lymfekarrene bliver lettere.

Groft sagt bruges støttestrømper især forebyggende, mens kompressionsstrømper bruges når du allerede har problemer  der kræver behandling. Kompressionsstrømper bruges altså primært når du har fået støttestrømperne lægeordineret.

Medicinske kompressionsstrømper er fremstillet af garn der er smule tykkere end normalt og man bruger en anden strikketeknik end ved almindelige støttestrømper. Det gør at kompressionsstrømperne bliver mere slidstærke og at kompressionen holder længere.  En medicinsk kompressionsstrømpe som bruges hver anden dag og håndvaskes hver gang efter brug, holder kompressionen cirka seks måneder ved normal slitage.  Mange kompressionsstrømper holder længere, men er man omvendt meget aktiv og slider hårdt på strømperne, kan kompressionen mindske en smule allerede inden de seks måneder er gået. 

Sådan finder du den rigtige størrelse i kompressionsstrømperne

Ved brug af kompressionsstrømper er det ekstra vigtigt at du får den korrekte størrelse. Ellers giver strømperne ikke den korrekte kompression i forhold til lægens ordinering. 

Benene kan godt have en tendens til at hæve op ad dagen. Derfor skal du finde dine mål om morgenen lige når du er stået op, så får du de mest korrekte mål. Få nogen til at hjælpe dig hvis du har svært ved at måle selv. Du skal som minimum finde følgende mål: omkreds ankel (cB), omkreds læg (cC) omkreds lår midt på (cF). Så kan du bagefter finde din størrelse i størrelsestabellen til hver enkelt produkt. Vær opmærksom på, at der kan være forskel fra model til model hvilken størrelse du skal have, så kig altid efter i størrelsestabellen før du bestiller kompressionstrømper

Hvis du for nylig har fået taget dine mål fx. af en sygeplejerske på hospitalet, eller du måske allerede har fået udleveret en kompressionsstrømpe, kan du selvfølgelig bruge størrelsesoplysningerne her fra. Men hvis det er ved at være lang tid siden og du har en fornemmelse af at dine mål kan have ændret sig, så tag dem igen for en sikkerheds skyld.  

Forkortelser ved modeltype

Somme tider står der forkortelser i produktnavnene på vores medicinske kompressionsstrømper. De benyttes i fagsprog og er de samme over hele Europa.  Derfor er de praktiske at have med, selv om du som almindelig kunde måske slet ikke har brug for dem.

AD = knælange kompressionsstrømper

AF = lårlange kompressionsstrømper, til midt på låret

AG = lårlange kompressionsstrømper, til øvre del af låret

AT = Kompressionsstrømpebukser

Rundstrikkede kompressionsstrømper

Rundstrikkede kompressionsstrømper bliver strikket som en tubeform, mens fladstrikkede støttestrømper strikkes som et fladt stykke der først senere bliver syet sammen til en strømpe. Fladstrikkede støttestrømper har derfor en søm bagtil. (Ligesom gammeldags silkestrømper).

Normalt anbefales rundstrikkede kompressionsstrømper. Det sker kun i ganske særlige tilfælde at lægen anbefaler fladstrikkede kompressionsstrømper. Det kunne være ved særlige sygdomsbilleder som f.eks. kraftige lymfeødemer.  

Fladstrikkede støttestrømper kan bedre formsyes, så de nøjagtig passer til læggens form. De efterspørges dog ikke særlig hyppigt og derfor fører vi faktisk kun rundstrikkede modeller. Er du én af dem der skal have fat i en fladstrikket model? Så send os en besked, da vi selvfølgelig gerne vil udvide vores sortiment, hvis det viser sig at der er et behov blandt flere af vores kunder.

Butik21 - Din specialist for sunde fødder og ben